Gyakori kérdések

AMBUMED.HU
MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS OKTATÁS
info@ambumed.hu / +36-20-3808490

Oktatás

A felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/003875 (Becskeházi Attila E.V. / www.far.nive.hu)

Miért éppen az AMBUMED.HU oktatásait válassza az Önök cége számára?

Mi nem csak elsősegélynyújtást oktatunk, mi életmentést tanítunk! Oktatásaink munkavédelmi szempontú munkahelyi elsősegély oktatások. A mentőszolgálatnál és az orvosi ügyeleteken eltöltött 25 éves sürgősségi tapasztalat, a mentőtiszti ismeretek, illetve munkavédelmi technikusi végzettség egyedi rálátást biztosít a munkahelyi balesetekre, rosszullétekre. Hiszem, hogy az elméleti előadásaim után, illetve a gyakorlati lehetőséget is kihasználó munkatársai más szemmel fognak majd tekinteni a segítségre szoruló emberekre! Mindazonáltal a képzésen megszerzett ismereteket nem csak a munkahelyen, hanem a magánéletben is hasznosítani tudják majd. Közúti balesetek, vészhelyzetek, családtagok rosszulléte esetén alkalmazható legújabb ismeretek kapják meg. Próbálunk eloszlatni számos tévhitet, mely az elmúlt években elterjedt a segítségnyújtással kapcsolatban. Amennyiben bennünket választanak, a mentőtiszti végzettség egyfajta garanciát jelent az oktatásokon felmerülő kérdések szakmai megválaszolására is! 

Online tananyag és vizsga: A jelenlegi technikai lehetőségeket kihasználva egy egyszerűbb, rugalmasabb oktatási formát tudunk alkalmazni a munkahelyi elsősegélynyújtók képzése és ismétlő oktatásai során. Az Ambumed.hu vállalja és tanúsítja, hogy az általa összeállított tematika alapján elvégzett internetes tananyag elsajátítását követő vizsgateszt lefedi ezen követelményeket! Az Online képzés és vizsga egyfajta alternatíva lett, melyett az elmúlt hónapokban számos cég és munkahely választott a hagyományos képzés helyett.

1. Mikor van szükség munkahelyi elsősegélynyújtók képzésére?

Munkahelyeket és munkáltatókat törvényi szabályozás kötelezi a tűz és munkavédelmi oktatások és képzések mellett a kiképzett elsősegélynyújtók meglétének biztosítására. Ezen szabályozás értelmében minden munkahelyen műszakonként kell legalább egy-egy kiképzett elsősegélynyújtót kijelölni. Ezek ismétlő képzésére ajánlásképpen két év van megjelölve. Az elsősegélynyújtóknak kötelező a tanfolyam elvégzése, ebből vizsgázniuk kell. Az oktatásról készüljön jegyzőkönyv, ez tartalmazza a tematikát, résztvevőket, oktatót és az oktatott munkahelyet. Bizonyos esetekben egy sajnálatos munkahelyi baleset során derül ki, hogy nincs kiképzett elsősegélynyújtó az adott munkahelyen. Ilyenkor a hatóságok felszólítják a munkáltatót, hogy pótolja ezen hiányosságát. Előzze meg ezt a kellemetlen helyzetet! Időben gondoskodjon a képzett elsősegélynyújtók meglétéről, azok rendszeres ismétlő képzéséről is!

2. Miért jó, ha van kijelölt elsősegélynyújtó egy munkahelyen?

Mert az adott cég ezzel megfelel a törvényi előírásnak. Szükség esetén a mentő megérkezése előtt a kollégák segíthetnek egymásnak. Bizonyos esetékben akár életmentő beavatkozásokat is képesek végrehajtani. Bátrabban és magabiztosabban kezdenek el egy újraélesztést klinikai halál esetében. Nem utolsó sorban az oktatáson megtanultak máshol is használhatóak, akár közúti baleseteknél, vagy otthon a családban történt rosszullétek esetén is.

3. Ki kaphat tanúsítványt? Mit érdemes tudni róla?

A felnőttképzési rendszerben történő felvételünk megtörtént, nyilvántartási számot kaptunk. A hatósági nyilvántartásba vételt követően a résztvevők adatait kötelező jelleggel fel kell tölteni egy internetes adatszolgáltatási rendszerbe. Ezek alapján automatikus tanúsítvány generálható, amit a képző juttat el a munkáltatón keresztül a résztvevők részére. Minden résztvevő köteles megadni adószámot és email címet. Amennyiben adatait nem hajlandó megadni, akkor a képzés megtagadható a részére. Adószámának és email címének letiltását ugyan kérheti a résztvevő, viszont akkor a rendszer nem generál számára tanúsítványt. A képzést kérő munkahely számára a képző saját hatáskörben állíthat ki tanúsítványt.

4. Hogyan tud egy munkahely megfelelni a törvényi előírásnak?

Korábban ilyen esetekben mindig az üzemorvos segítségét kérték. Manapság már számos cég és vállalkozás foglalkozik a munkavédelem mellett akár az elsősegély oktatásával is. Manapság ezen képzésekre inkább az erre specializálódott vállalkozásokat érdemes felkérni. Nekik van megfelelő végzettségű oktatója, elméleti és gyakorlati anyaga és eszköze. Ismeretség, vagy egy esetleges internetes böngészés után több helyről jó kérdezősködni, és az adott munkahelynek legmegfelelőbb oktatót érdemes kiválasztani. Nincs univerzális oktató vagy oktató cég. Amennyiben egy oktatás rendben lezajlik, a megírt dokumentáció kerüljön lefűzésre. Amennyiben a dolgozók több telephelyen vannak, a központi papírok egy-egy fénymásolatait célszerű az adott telephelyeken is elhelyezni.

5. Egyedi vagy csoportos képzés a jobb?

Kisebb létszámú cégek, vagy költségkímélés címén egy-egy elsősegélynyújtó képzése kijöhet 10-20-30.000 forintból is. Természetesen el kell gondolkodni azon is, hogy mi van akkor ha az adott elsősegélynyújtó sérül meg. Probléma szokott még lenni a fluktuáció a cégnél. Célszerű tehát figyelembe venni ezeket az összetevőket is, a döntésnél fontos befolyásoló tényezők legyenek! Sokan gondolják, hogy elegendő egy-két fő kiképzése. De jobban belegondolva költséghatékonyabb a csoportos oktatás, egyszerre több dolgozó is munkahelyi elsősegélynyújtó lehet.

6. Hogyan válasszon egy munkahely elsősegély oktatót?

Legfontosabb itt is a tájékozódás, célszerű mentőtiszti végzettséggel rendelkező oktatót igénybe venni! Ezek főiskolai végzettsége, szakmai képzettsége az oktatáson felmerülő esetleges kérdésekre maradéktalan választ tud adni. Nincs kellemetlenebb, mikor egy felmerülő problémára vagy kérdésre az oktató nem tud válaszolni, vagy hibás, esetleg téves információval szolgál…

7. Mentőtiszt oktat az AMBUMED.HU által szervezett tanfolyamon?

Igen, jelenleg minden esetben, személyes közreműködés szerint. Amennyiben nem tudjuk vállalni az oktatást, mentőtiszti végzettségű kollégát ajánlunk!

8. Mennyibe kerül egy elsősegélynyújtó kiképzése?

Az egyik legfontosabb kérdés egy munkahely számára… Mindent figyelembe véve egy elsősegélynyújtó kiképzése egy munkahelynek kb. 10-15-20.000 forintjába is kerülhet. Ezek természetesen eltérhetnek az oktató cégek költségei szerint. Mert amennyiben csak egy-két dolgozót akar kiképezni egy munkahely, akkor ennek egy főre vetített költségei is magasabbak lehetnek. Itt kapcsolódik a képbe újra a csoportos képzés. Ilyen esetekben lehet hogy magasabb a tanfolyam ára, de az egy főre jutó képzési költség jelentősen csökken. Az egy-két elsősegélynyújtó kollégán kívül viszont lesz 10-15 fő elsősegélynyújtó. Online tanfolyamunk árképzése is rendkívül kedvező!

9. Mennyivel előre tervezzünk oktatási időpontot?

Célszerű lehet akár egy hónapos átfutási idővel is számolni. Néha nem egyszerű az adott cég munkatársainak időbeosztását, munkarendjét összehangolni az oktatóval. Esetünkben a mentőtiszti beosztáshoz igazítva előre láthatóak az oktatásra fordítható szabad napok a weboldalon lévő időpontok menüpont alatt. Az ott lévő .pdf naptár naprakészen mutatja a szabad kapacitást. Nálunk az oktatások kb. 4 órát vesznek igénybe egy-egy csoport esetén. Ilyenkor lehet tervezni délelőttös vagy délutános időpontot, vagy akár napközben bármilyen beosztással. Nagyon különleges esetben több csoport esetén akár egy délelőttös és egy délutános képzés is megoldható.

10. Kötelező a munkahelyen defibrillátort elhelyezni?

Ajánlás van rá, de egyáltalán nem kötelező. Amennyiben mégis vásárol az adott cég, akkor egy klinikai halál esetén a megkezdett újraélesztés sikerességének aránya nagyban megnő. Külön esetekben, ha a vásárolt defibrillátor mellé nem kapnak oktatást, vagy esetleg egy ismétlő képzést szeretnének a készülék használatával kapcsolatban, akkor ezt is szívesen vállaljuk. Ilyenkor egy „gyakorló defibrillátor„ készülék használatával tudjuk imitálni az igazi készülék működését. A megvásárolt defibrillátor első szervizelése a rajta feltüntetett dátumhoz legyen igazítva, minden utána lévő bevizsgálást a szerviz határoz majd meg.

11. Akkreditáció vagy sem? Az AMBUMED.HU oktatásai akkreditáltak?

Elsősegélynyújtó képzésre felhasználható pályázati pénzeknél, vagy adókedvezmény igénybe vételénél általában feltétel az oktató cég akkreditációja. Ez bizonyos esetekben egy biztosítékot is ad a minőségre. Más esetekben pedig éppen ezzel drágíthat a képzés árán, végösszegén. Munkahelyi elsősegélynyújtók képzése esetén nem feltétel az akkreditáció, jelenleg oktatásunk nem akkreditált. 2020. szeptember 1. után viszont minden képzőnek regisztrálni kell a felnőttképzési nyilvántartó rendszerbe, melynek mi már teljes mértékben eleget tettünk. Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/003875

12. Miben egyedi az AMBUMED.HU ajánlata?

Fontos eleme az oktatásunknak a csoportos képzés. Kivétel nélkül az adott munkahely valamelyik telephelyen, az oda összehívott dolgozókat oktatjuk le. Néhány óra alatt az adott cégnél akár 15-20 fő képzése is lezajlik. Az oktatás végeztével a teljes dokumentáció kitöltésre kerül és az adott munkahelyen marad. Részletes és kedvező árajánlatunk megtalálható a weboldalunkon. Csoportos képzésekre vonatkozik, 10 vagy 16 fős csoportra értendő. Minden résztvevő egy előre nyomtatott jegyzetet kap, így jobban követhető az oktatás elméleti része. A gyakorlati rész pedig a nevéből fakadóan talán ad annyi bátorságot a résztvevőknek, hogy egy éles helyzetben merjenek segíteni…

13. Közúti elsősegély oktatás és vizsga is van az AMBUMED.HU oktatásai között?

A jogosítvány feltételéhez szabott közúti elsősegély vizsgát jelenleg Magyarországon csak a Magyar Vöröskereszt Budapest és Megyei szervezeteinek vizsgaközpontjaiban lehet megszerezni. Oktatásokat szervez többek között maga a Vöröskereszt, melynek képzéseit mi is ajánljuk! Emellett az autósiskolák, cégek, egészségügyi szakemberek is szerveznek tanfolyamokat, több helyen akár vizsgagaranciával is. Jelenleg mi nem folytatunk sem közúti elsősegély oktatást, sem vizsgafelkészítést. <Magyar Vöröskereszt>

14. Hogyan történik nálunk az árazás, számlázás?

Árajánlatunkban található összegek mindig számla ellenében, egy csoportra vonatkozva, 30 napos átutalással, végösszegként, kisadózóként egyéb adóvonzat nélkül értendőek. Külön szerződés részünkről nem szükséges, a megrendelő cég kérése esetén szívesen küldünk egy sablon dokumentációt. A számla kitöltése az oktatás végén, az oktatás teljesítése után történik, helyszínen hagyva a cég képviselőjénél. Árazásunk jelenleg a kisebb költségarány miatt tűnhet kedvezőbbnek, nagyobb cégek nagyobb apparátusának eltartása költségesebb. Számlázóprogramunk az elvégzett oktatás után a megrendelő emailcímére küldi az elektronikus számlát!

15. Általunk történt egy korábbi oktatás, de elveszett a dokumentáció. Mi a teendő?

Nem kezelünk külön sem céges, sem személyes adatokat, ezekre sem előzőekben sem utólag szükségünk nincs. Ajánlatunk szerint az elkészült dokumentációt célszerű szkennelni, digitálisan, vagy felhőben is tárolni! Amennyiben egy cég elveszíti a korábbi jegyzőkönyvet, akkor a számlázás alapján erre különleges esetekben pótlás lehetséges, mindig az eredeti dátum és a számlán szereplő cég szerint.

16. Mi lenne a menete egy oktatás megrendelésének?

Először is nézzen körül az interneten, és válassza ki az Önök cégének megfelelő oktatót. Amennyiben az Önök igényeinek mi vagyunk a legmegfelelőbbek, csoportos képzést szeretne és a weboldalon található árajánlatunk is megfelelő, akkor még nézzen rá az időpontok menüpontra! Tehát ha az ár / csoport / időpont megfelelő, akkor kérem vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy emailen! <ÁRAJÁNLAT>

17. Tetszett egy korábbi oktatás, van lehetőség újabb képzésre is?

Természetesen igen! Tájékozódjon az aktuális árajánlatunkról a weboldalon, és amennyiben az megfelelő, akkor egyeztessünk időpontot. Oktatásainkat két éves ismétlésekkel ajánljuk, de természetesen több cég is szervez általunk évenkénti képzéseket. Egyre inkább elterjed az évenkénti képzések ismétlése.

18. Mennyi oktatást bonyolít le az AMBUMED.HU?

Vannak saját oktatásaink, és van hogy kisegítünk egyéb oktató vagy munkavédelmis cégeket. Amennyiben más cégnek dolgozunk, akkor az etikai szabályzatunk szerint kizárólag őket képviseljük. Azon oktatások adatszolgáltatási kötelezettsége őket terheli. Utóbbi hónapokban szabad időpontjaink eléggé korlátozottak, ezért oktatásainkat csak a saját szervezésű képzésekben végezzük. A jelenlegi szabad kapacitás havonta kb. 5-6 oktatásnak felel meg. Az elmúlt hónapokban több online képzést bonyolítottunk, természetesen ezek nincsenek naptári alkalomhoz kötve.

19. Idegen nyelvű oktatások?

Jelenleg az AMBUMED.HU nem szervez idegen nyelvű képzéseket. Kérésre szívesen adunk meg elérhetőségeket.

20. Mi az amit nem vállal az AMBUMED.HU?

Amit nem vállalunk: „okosban”, „számla nélkül”, „csak egy fél óránk van rá”, „nekünk elég a papír”, „múlt heti dátummal kellene”, stb, stb… …ellenben szeretjük a kihívásokat!

21. Van egy defibrillátor a cégnél és szeretnénk egy ismétlő képzést! Van rá lehetőség?

A munkahelyi elsősegély oktatás mellett a képzéseink másik fontos összetevője a defibrillátor használatának oktatása. Ez szintén csak csoportos képzésben költséghatékony. Ezeken az oktatásokon egy oktató defibrillátoros készülékkel gyakoroljuk a szükséges ismeretek megszerzését, ismétlését. Amennyiben egy ismétlő képzésben gondolkodnak, kérem tekintse meg árajánlatunk „komplex oktatásra” szóló kedvezményes konstrukcióját is! Tehát két esetben is fordulhat hozzánk bizalommal, beszerzés után közvetlenül, és ismétlő képzés esetén is!

Munkahelyi elsősegélydobozok beszerzésével jelenleg nem foglalkozunk!

Defibrillátor forgalmazásával és beszerzésével sem foglalkozunk jelenleg! Ilyen készülékek beszerzésére 4-5 nagyobb viszonteladó megtalálható az interneten. Pl.: REXTRA / Defibrillatorok.hu

Becskeházi Attila – e.v.nyt.sz.:27482698 – adószám:65798267-1-33

Levél: 2310 Szigetszentmiklós, Szent Miklós u. 10/2/A

Felnőttképző nyílvántartási szám: B/2020/003875

Munkahelyi elsősegélynyújtás oktatása, munkahelyi elsősegély oktatás, elsősegélynyújtó tanfolyam, munkahelyi elsősegély képzés, defibrillátoros oktatás. Budapest, Vác, Szentendre, Aszód, Gödöllő, Cegléd, Dabas, Monor, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Ráckeve, Érd, Törökbálint, Budaörs, Székesfehérvár, Dunaújváros Egyéb vidéki nagyvárosok és körzeteik: Hatvan, Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Szeged, Pécs, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Szombathely, Sopron, Győr, Veszprém, Tatabánya, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs.

Elsősegély oktatás - AMBUMED.HU.
Munkahelyi Elsősegélynyújtó Képzés