Gyakori kérdések

Rólunk:
> Becskeházi Attila (mentőtiszt, munkavédelmi technikus, tűzvédelmi előadó)
> egyéni vállalkozói nyt.szám: 27482698
> adószám: 65798267-1-33
> felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/003875

A kijelölt munkahelyi elsősegélynyújtók képzését célszerű a tűz és munkavédelmi bejárás előtti időre időzíteni, esetleg a rendszeres éves tűz és munkavédelmi oktatásokkal összehangolni. Képzéseink tanúsítványai teljes mértékben megfelelnek a törvényi előírásoknak.

Miért éppen az AMBUMED.HU?
Az egészségügyben eltöltött 25 éves sürgősségi tapasztalat, a mentőtiszti munka, a munkavédelmi technikusi és tűzvédelmi előadó végzettség egyedi rálátást biztosít a munkahelyi balesetekre, rosszullétekre. Az elméleti előadás utáni, gyakorlati lehetőséget is kihasználó munkatársai más szemmel fognak majd tekinteni a segítségre szoruló emberekre. Mindazonáltal a képzésen megszerzett ismereteket nem csak a munkahelyen, hanem a magánéletben is hasznosítani tudják. Közúti balesetek, vészhelyzetek, családtagok rosszulléte esetén alkalmazható legújabb ismeretek kapják meg. Próbálunk eloszlatni számos tévhitet, mely az elmúlt években elterjedt. Amennyiben bennünket választanak, a mentőtiszti végzettség egyfajta garanciát jelent az oktatásokon felmerülő kérdések szakmai megválaszolására! Az ONLINE KÉPZÉS ugyanezt egyszerűen és biztonságosan kínálja az Önök számára.
Elsősegélynyújtást oktatunk, életmentést tanítunk! Oktatásaink munkavédelmi szempontú munkahelyi elsősegély oktatások.

Miért van szükség munkahelyi elsősegélynyújtók képzésére?
Munkahelyeket és munkáltatókat törvényi szabályozás kötelezi a tűz és munkavédelmi oktatások mellett a kiképzett elsősegélynyújtók meglétének biztosítására. A szabályozás értelmében minden munkahelyen műszakonként legalább egy-egy kiképzett elsősegélynyújtót kell kijelölni, melyek ismétlő képzésére ajánlásunk szerint évente szükség lenne. Az elsősegélynyújtóknak kötelező a tanfolyam elvégzése és vizsgája, az oktatásról készüljön jegyzőkönyv vagy tanúsítvány. Bizonyos esetekben egy-egy munkahelyi baleset során derül ki az elsősegélynyújtó hiánya. Előzze meg a kellemetlen helyzetet, gondoskodjon időben a képzett elsősegélynyújtók meglétéről, azok rendszeres, akár ONLINE ismétlő képzéséről!

Miért jó, ha van kijelölt elsősegélynyújtó egy munkahelyen?
Mert az adott cég ezzel megfelel a törvényi előírásnak, szükség esetén a mentő megérkezése előtt a kollégák segíthetnek egymásnak. Bizonyos esetékben akár életmentő beavatkozásokat is képesek végrehajtani, bátrabban és magabiztosabban kezdenek el egy újraélesztést klinikai halál esetében.

Ki kaphat tanúsítványt? Mit érdemes tudni róla?
A felnőttképzési rendszerben bejelentett képzőként jelen vagyunk, nyilvántartási számot kaptunk. A hatósági nyilvántartásba vételt követően képzéseink során a résztvevők adatait feltöltjük az internetes adatszolgáltatási rendszerbe. Ezek alapján automatikus tanúsítvány generálódik, amit eljuttatunk a munkáltató részére. A képzést kérő munkahely számára saját hatáskörben céges névre szóló tanúsítványt állítunk ki. Hatósági ellenőrzés során ezekre lesz szükség.

Hogyan tud egy munkahely megfelelni a törvényi előírásnak?
Korábban ilyen esetekben általában az üzemorvos segítségét kérték, manapság már számos vállalkozás foglalkozik az elsősegély oktatásával. Érdemes egy erre specializálódott vállalkozást felkérni, megfelelő végzettségű oktatóval. Internetes böngészés során érdemes tájékozódni és az adott munkahelynek legmegfelelőbb oktatót kiválasztani. Amennyiben egy oktatás rendben lezajlott, az oktatás kerüljön dokumentálásra. Amennyiben a dolgozók több telephelyen vannak, a központi papírok, dokumentumok egy-egy fénymásolatait vagy pdf változatait célszerű minden telephely számára elérhetővé tenni.

Egyedi vagy csoportos képzés a jobb?
Kisebb létszámú cégek, vagy költségkímélés címén egy-egy elsősegélynyújtó képzése kijöhet 20-30.000 forintból. Természetesen el kell gondolkodni azon is, hogy mi van akkor ha az adott elsősegélynyújtó sérül meg, illetve probléma a fluktuáció is. Célszerű tehát figyelembe venni ezeket az összetevőket, a döntésnél fontos befolyásoló tényezők legyenek! Jobban belegondolva költséghatékonyabb a csoportos oktatás, egyszerre több dolgozó is munkahelyi elsősegélynyújtó lehet. Az ONLINE KÉPZÉS pedig remek megoldás lehet néhány fő vizsgájánál, vagy éppen nagyobb létszám, több telephely esetén is!

Hogyan válasszon egy munkahely elsősegély oktatót?
Célszerű mentőtiszti végzettséggel rendelkező oktatót igénybe venni! Ezek főiskolai végzettsége, szakmai képzettsége az oktatáson felmerülő esetleges kérdésekre maradéktalan választ tud adni. Nincs kellemetlenebb, mikor egy felmerülő problémára vagy kérdésre az oktató nem tud válaszolni, vagy hibás, esetleg téves információval szolgál.

Mentőtiszt oktat az AMBUMED.HU által szervezett tanfolyamon?
Igen, jelenleg minden esetben, személyes közreműködés szerint. Amennyiben nem tudjuk vállalni az oktatást, mentőtiszti vagy mentőápoló végzettségű elsősegély oktató kollégát ajánlunk!

Mennyibe kerül egy elsősegélynyújtó kiképzése?
Mindent figyelembe véve egy elsősegélynyújtó kiképzése egy munkahelynek kb. 20-30.000 forintjába is kerülhet. Amennyiben csak egy-két dolgozót akar kiképezni egy munkahely, akkor ennek egy főre vetített költségei is magasabbak lehetnek. Itt kapcsolódik a képbe újra a csoportos képzés. Ilyen esetekben lehet hogy magasabb a tanfolyam ára, de az egy főre jutó képzési költség jelentősen csökken. Az egy-két elsősegélynyújtó kollégán kívül viszont lesz 10-15 fő elsősegélynyújtó. ONLINE KÉPZÉSÜNK ára is kedvező ebből a szempontból!

Mennyivel előre tervezzünk oktatási időpontot?
A hagyományos, munkahelyre kihelyezett képzésnél célszerű lehet akár egy hónapos átfutási idővel is számolni. Néha nem egyszerű az adott cég munkatársainak időbeosztását, munkarendjét összehangolni az oktatóval. Esetünkben a mentőtiszti beosztáshoz igazítva előre láthatóak az oktatásra fordítható szabad napok a weboldalon. Az ott lévő naptár naprakészen mutatja a szabad kapacitást. Nálunk az oktatások kb. 2 vagy 4 órát vesznek igénybe egy-egy csoport esetén. Ilyenkor tervezhető délelőtti vagy délutáni időpont, vagy akár napközben bármilyen beosztással. Különleges esetben több csoport esetén akár egy délelőtti és egy délutáni képzés is megoldható. Az ONLINE KÉPZÉS viszont ebből a szempontból kötetlen, akár egy nap alatt tanúsítvány szerezhető!

Kötelező a munkahelyen defibrillátort elhelyezni?
Nem kötelező. Amennyiben mégis vásárol az adott cég, akkor egy klinikai halál esetén a megkezdett újraélesztés sikerességének aránya nagyban megnő. Külön esetekben, ha a vásárolt defibrillátor mellé nem kapnak oktatást, vagy esetleg egy ismétlő képzést szeretnének a készülék használatával kapcsolatban, akkor ezt is szívesen vállaljuk. Ilyenkor egy „gyakorló defibrillátor” készülék használatával tudjuk imitálni az igazi készülék működését. A megvásárolt defibrillátor első szervizelése a rajta feltüntetett dátumhoz legyen igazítva! Minden utána lévő bevizsgálást a hivatalos szerviz határoz majd meg.

Van egy defibrillátor a cégnél és szeretnénk egy ismétlő képzést! Van rá lehetőség?
A munkahelyi elsősegély oktatás mellett a képzéseink másik fontos összetevője a defibrillátor használatának oktatása. Ez szintén csak csoportos képzésben költséghatékony. Ezeken az oktatásokon egy oktató defibrillátoros készülékkel gyakoroljuk a szükséges ismeretek megszerzését, ismétlését. Amennyiben egy ismétlő képzésben gondolkodnak, kérem tekintse meg árajánlatunk „komplex oktatásra” szóló kedvezményes konstrukcióját is! Tehát két esetben is fordulhat hozzánk bizalommal, beszerzés után közvetlenül, és ismétlő képzés esetén is!

Az AMBUMED.HU oktatásai akkreditáltak?
Munkahelyi elsősegélynyújtók képzése esetén nem feltétel az akkreditáció. 2020. szeptember 1. után viszont minden képzőnek regisztrálni kell a felnőttképzési nyilvántartó rendszerbe, ami részünkről megtörtént. A „Kijelölt munkahelyi elsősegélynyújtó” képzés, oktatás nem akkreditáció köteles, nem szakképzés, a Felnőttképzési törvény szerint „Bejelentési kötelezettséggel” elvégezhető. Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/003875

Miben egyedi az AMBUMED.HU ajánlata?
Fontos eleme az oktatásunknak a csoportos képzés. Az adott munkahely valamelyik telephelyen, az oda összehívott dolgozókat oktatjuk le. Néhány óra alatt akár 15-20 fő képzése is lezajlik. Minden résztvevő egy előre nyomtatott jegyzetet kap, így jobban követhető az oktatás elméleti része. Képzésünk ONLINE változata pedig egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő.

Közúti elsősegély is van az AMBUMED.HU oktatásai között?
Jelenleg nem folytatunk sem közúti elsősegély oktatást, sem vizsgafelkészítést. A jogosítvány feltételéhez szabott közúti elsősegély vizsgát jelenleg Magyarországon csak a Magyar Vöröskereszt Budapest és Megyei szervezeteinek vizsgaközpontjaiban lehet megszerezni. Oktatásokat szervez többek között maga a Vöröskereszt, melynek képzéseit mi is ajánljuk! Emellett az autósiskolák, cégek, egészségügyi szakemberek is szerveznek tanfolyamokat.

Hogyan történik az árazás, számlázás?
Árajánlatunkban található összegek mindig számla ellenében, általában csoportra vonatkozva, 30 napos átutalással, bruttó végösszegként értendőek. Érthető módon az általányadóra való áttérés miatt a képzéseink árai megemelkedtek. Külön szerződés részünkről nem szükséges. A számla kitöltése az oktatás végén, az oktatás teljesítése után történik. Számlázóprogramunk az elvégzett oktatás után a megrendelő email címére küldi az elektronikus számlaértesítőt! Szükségünk van a cég nevére, címére, adószámára, a tanúsítványokat és az elektronikus számlát fogadó email címére!

Általunk történt egy korábbi oktatás, de elveszett a dokumentáció. Mi a teendő?
Ajánlatunk szerint az elkészült dokumentációt célszerű szkennelni, digitálisan, vagy felhőben is tárolni! Amennyiben egy cég elveszíti a korábbi jegyzőkönyvet, akkor a számlázás alapján erre különleges esetekben pótlás lehetséges, mindig az eredeti dátum és a számlán szereplő cég szerint. 2020 szeptember óta az oktatások adatait internetesen bejelentjük, ezek dokumentációját online megküldjük.

Mi lenne a menete egy oktatás megrendelésének?
Először is nézzen körül az interneten, és válassza ki az Önök cégének megfelelő oktatót. Amennyiben az Önök igényeinek mi vagyunk a legmegfelelőbbek (hagyományos vagy online változat), csoportos képzést szeretne és a weboldalon található árajánlatunk is megfelelő, akkor még nézzen rá az időpontok menüpontra! Tehát ha az ár / csoport / időpont megfelelő, akkor kérem vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy emailben! Az ONLINE KÉPZÉS természetesen nincs naptári alkalomhoz kötve!

Tetszett egy korábbi oktatás, van lehetőség újabb képzésre? Nagyobb létszámú csoportnak szeretnénk egy előadást, megoldható?
Tájékozódjon az aktuális árajánlatunkról a weboldalon, kérjen árajánlatot! Amennyiben az megfelelő, akkor egyeztessünk időpontot! Oktatásainkat jelenleg éves ismétlésekkel ajánljuk! Nagyobb létszámú vagy több csoportnak történő előadást is vállalunk, ilyenkor az árajánlat kérése során jelezze ilyen irányú igényét! Természetesen egy ilyen előadás is szervezhető tanúsítvánnyal járó munkahelyi elsősegélynyújtó képzésként!

Mennyi oktatást bonyolít le az AMBUMED.HU?
Vannak saját oktatásaink, és van hogy kisegítünk egyéb oktató vagy tűz-munkavédelmis cégeket. Amennyiben más cégnek dolgozunk, akkor kizárólag őket képviseljük, azon oktatások esetleges adatszolgáltatási kötelezettsége őket terheli. Utóbbi hónapokban szabad időpontjaink eléggé korlátozottak, ezért oktatásainkat főleg saját szervezésű képzésekben végezzük. A jelenlegi szabad kapacitás havonta kb. 4-5 oktatásnak felel meg. Az ONLINE KÉPZÉS természetesen nincs naptári alkalomhoz kötve!

Idegen nyelvű oktatások?
Jelenleg az AMBUMED.HU nem szervez idegen nyelvű képzéseket.

Mi az amit nem vállal az AMBUMED.HU?
– Amit nem vállalunk: „okosban”, „számla nélkül”, „nekünk elég a papír”, „múlt heti dátummal kellene”, „olcsóbban nem lehetne?”
– Munkahelyi elsősegélydobozok beszerzésével jelenleg nem foglalkozunk!
– Defibrillátor forgalmazásával és beszerzésével jelenleg nem foglalkozunk! Ilyen készülékek beszerzésére 4-5 nagyobb viszonteladó megtalálható az interneten. Pl.: REXTRA / Defibrillatorok.hu / Celerus.hu

További információ: +36 30 7127510

Munkahelyi elsősegélynyújtás oktatása, munkahelyi elsősegély oktatás, elsősegélynyújtó tanfolyam, munkahelyi elsősegély képzés, defibrillátoros oktatás. Budapest, Vác, Szentendre, Aszód, Gödöllő, Cegléd, Dabas, Monor, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Ráckeve, Érd, Törökbálint, Budaörs, Székesfehérvár, Dunaújváros Egyéb vidéki nagyvárosok és körzeteik: Hatvan, Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Szeged, Pécs, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Szombathely, Sopron, Győr, Veszprém, Tatabánya, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs.

Elsősegély oktatás - AMBUMED.HU.
Munkahelyi Elsősegélynyújtó Képzés